Защо да използвам услугите на фитнес треньор?

02.11.2017 / Блог
Защо да използвам услугите на фитнес треньор?

Ако сте начинаещ в залата и си нямате и понятие от фитнес тренировки, е добре да започнете работа с квалифициран фитнес инструктор. Той ще ви запознае с основните упражнения, начина им на изпълнение и как точно да структурирате тренировката си. Може да ви изготви хранителен план, който да следвате, тъй като тренировките и правилното хранене вървят ръка за ръка.

Да, тези услуги се заплащат допълнително, но парите, които ще вложите, ще бъдат инвестиция за вас и вашето здраве.
Този човек ще ви помогне да достигнете целите си много по-бързо, като ви покаже правилният път. Ще ви спести безброй „празни” часове в залата в хаотичното лутане между уредите. Също така рискът да се контузите, ако тренирате сами е много по-голям, тъй като няма да знаете дали изпълнявате дадено упражнение правилно или не.

Вашият треньор може да се превърне в най-близкият ви човек, с който можете да споделяте и разговаряте като приятел. Той със сигурност ще бъде вашият личен ментор и мотиватор, който ще ви помогне да изградите дисциплина и воля – качества, които чертаят пътя към успеха. Той ще ви помогне да изградите правилни навици в тренировките си, в храненето си и в начина си на живот, като същевременно ще ви помага в борбата с лошите навици свързани с пушене, алкохол и консумирането на вредни храни.

Тренировката с треньор ще ви спести много усилия в мислене за това как да направите днешната тренировка. Какви упражнения да правите, кои уреди да използвате, колко повторения да изпълнявате и т.н. След тежкия работен ден в работата, просто идвате на тренировка и се оставяте в ръцете на вашият треньор, без да се натоварвате с излишни размисли и се отдавате на разпускаща нервите и натоварваща мускулите ви тренировка.
Знаете ли защо световно известни шампиони културисти и фитнес модели използват услугите на фитнес треньори? Защото така те могат да се натоварят до краен предел, да вложат 100% от възможностите си в тренировката. Дори най -добрите атлети във всякакви спортни дисциплини имат лични треньори, и то по няколко.

Сигурно ви се е случвало да нямате желание да направите дадено упражнение, или пък да си съкратите тренировката. Казвате си „Това не ми се прави ; Не мога повече ; Може и да си спестя това упражнение или пък да направя по-малко серии.’’
Когато вашият треньор е до вас, тези мисли и желания трудно биха надделяли. Много пъти ми се е случвало да работя с даден клиент, който да изпълнява определено упражнение и примерно на 8-то повторение ми казва: „Не мога повече’’ , а аз му отговарям ‘’ Можеш’’ и в действителност той прави още 3-4 повторения сам!!!

Сами виждате каква е разликата, когато има някой да ви ‘’подбутва’’ отстрани. Само и единствено по този начин, можете да вложите 100% от възможностите си.
Когато работите с треньор, вие поемате отговорност не само към вас, но и към този човек който ви помага. Така ще изградите дисциплина и ще сте много по-редовни и мотивирани в тренировките си. Този човек ще е рамо до рамо с вас, помагайки ви по всякакъв начин да постигнете така желаната форма.
За мен, като персонален треньор е истинска радост и удоволствие, когато видя, че работата ми с даден клиент жъне успехи.
За хората, които имат желание да се запознаят с този спорт по-добре, които са силно мотивирани и не искат да си губят времето в залата, или пък за тези които са напреднали, но нещо им липсва и не могат да се вложат на 100%, моят съвет е:
Доверете се на квалифициран треньор, който си разбира от работата и може да ви помогне! Времето и средствата които вложите, ще бъдат оползотворени напълно!

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*